Maatwerk

Een persoonlijke urn of een op maat gemaakt assieraad

Naast het aanbieden van ons assortiment zijn wij u graag van dienst met specifieke vragen en behoeften. Of dit nu een op maat gemaakte urn is, een bijzonder lettertype of een speciaal sieraad; wij doen onze uiterste best om uw wens te vervullen. U kunt contact met ons opnemen middels het contactformulier of via info@urnwinkel.nl. Wij benaderen u zo spoedig mogelijk om te bespreken hoe we samen met u tot een gewenste oplossing kunnen komen.

Het laten maken van een as- of herdenkingssieraad is een emotionele gebeurtenis.  U heeft afscheid moeten nemen van uw dierbare.  Vaak heeft u naast de herinnering aan deze dierbare nog iets tastbaars  in huis. Denk aan as, een lokje haar, een vingerafdruk of sieraden die uw dierbare droeg. Met al deze tastbare herinneringen kunt u een heel persoonlijk en uniek sieraad op maat laten maken.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld  de trouwring(en) van uw vader of moeder. Hier kunt u voor uzelf of een familielid een persoonlijk  sieraad van laten maken. De ring kan in originele staat op maat gemaakt worden en met de toevoeging van bijvoorbeeld een diamant weer een nieuw uiterlijk krijgen. Ook kunt u het goud laten omsmelten en er een geheel nieuw sieraad van laten maken.

Ik maak in samenspraak met u een sieraad waardoor u uw dierbare weer dicht bij uw hart kunt dragen. Alle sieraden worden met de hand gemaakt, waardoor u een uniek en persoonlijk sieraad krijgt.  Ik zet graag uw herinnering  om in een mooi sieraad. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

De kunstenares van de onderstaande sculpturen heeft in het verleden door haar werk als ontwerpster bij een steenhouwerij ruime ervaring opgedaan met het in opdracht vervaardigen van o.a. gedenkstenen, grafmonumenten , urnen en gedenkplekken zowel in steen als in brons. Door in een persoonlijk gesprek  goed te luisteren naar de wensen, de bijzonderheden en de  gevoelens is zij in staat deze elementen in  vorm tot uiting te laten komen. Als autonoom kunstenaar heeft zij zich in meerdere disciplines ontwikkeld waardoor er een ruim aanbod aan mogelijkheden bestaat van graveer- en schilderwerk tot beeldhouwwerk en bronzen.

Elk ontwerp is uniek en op maat gemaakt, hetgeen voor de nabestaande een meerwaarde aan het gedenkteken geeft.

Voor een opdracht wordt eerst een ontwerptekening gemaakt, waarna er voor  werken in marmer of graniet een schaalmodel in klei wordt vervaardigd.  Na goedkeuring kan met het beeldhouwwerk worden gestart. Modellen voor brons worden in was vervaardigd. Bij beide is het mogelijk om tijdens het werkproces een bezoek aan  het atelier te brengen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Assieraden op maat vindt u bij mensenlinq-urnwinkel

Al tijdens zijn studie aan de Academie tot opleiding van Teken en Handvaardigheidleraren in Tilburg had deze kunstenaar een warme belangstelling voor alles wat samenhing met “ambacht” en dan voor het goudsmeden in het bijzonder.

Ná het doen van een cursus in Rotterdam en een 5-jarige avondopleiding aan de vakschool in Schoonhoven werkt hij volledig zelfstandig en ontwerpt moderne zilveren en gouden sieraden met  een voorkeur voor organische vormen waarbij structuren en verbindingen maar ook corrosie een grote bron van inspiratie vormen. Dit sluit echter geometrische vormgeving niet uit. Ook ontwerpt hij in gietwas en gebruikt deze ontwerpen bij het slingergieten. Op deze wijze komt hij weer tot een andere manier van vormgeven. Het werk kan omschreven worden als mini sculpturen.

Bij het ontwikkelen van het sieraad ontvangt u een schets zodat zijn ideeën gevisualiseerd worden. Door het contactformulier in te vullen kunt u uw wens kenbaar maken.

Maatwerk urnen & assieraden vindt u bij mensenlinq-urnwinkel

“ Een bijzondere sculptuur als blijvende herinnering.” “Een bijzonder mens verdient een bijzondere gedachte.” Er is geen mooier eerbetoon aan een overledene dan het monument waarin de herinneringen aan de overledene in leven worden gehouden.

Voor veel mensen is het fijn dat een object niet als "urn" herkend zal worden maar als een exclusieve sculptuur wat het minder zwaar maakt de as van de overledene in huis te hebben.
De modellen van deze kunstenaar worden met de hand, op ambachtelijke wijze, uit natuursteen gehouwen. Er zijn een aantal basis modellen echter een urn kan volledig naar de vraag van nabestaanden worden vormgegeven. Mede hierdoor is het mogelijk om middels eigen inbreng een unieke persoonlijke touch aan de urn of de sculptuur mee te geven. Unieke kunstwerken voor thuis of een urnengraf.

 Waarom natuursteen?
“Simpel... omdat natuursteen een van de oudste materialen door de natuur gevormd op aarde is.” Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bijzondere urn sculpturen vindt u bij Mensenlinq-urnwinkel.nl

Deze beeldend kunstenaar ontwerpt en maakt ambachtelijk vervaardigde urnamenten, grafmonumenten en gedenkbeelden zoals u op onderstaande foto kunt zien. Kunstwerken in opdracht waarbij maatwerk en persoonlijke wensen voorop staan. In overleg wordt er een schetsontwerp gemaakt. Waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met uw ideeën, maar ook met de mogelijkheden en beperkingen van de locatie waar het kunstwerk komt. Plaatsing kan zowel op een begraafplaats, als in een tuin of binnenshuis. Het schetsontwerp is veelal een materiaalschets. Geen computer impressie, maar een 3D-model op schaal van het uiteindelijk monument.

De urnamenten, grafmonumenten en gedenkbeelden worden vervaardigd uit de materialen glas, lood en koper. Deze materiaalsoorten zijn duurzaam en veranderen onder invloed van de tijd. Licht, schaduw en neerslag zorgen daarnaast voor een steeds wisselende uitstraling. 'Door mijn beeldtaal en materiaalgebruik heeft mijn werk een contemplatief karakter. Mijn beelden zijn ingetogen en kenmerken zich door elementaire vormen en vakmanschap.' Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Dit team van enthousiaste medewerkers maakt al ruim 20 jaar op ambachtelijke wijze keramische urnen en gedenktekens. Opgeleid aan een vakopleiding, door het volgen van cursussen, of in het bedrijf zelf opgeleid en medewerkers met volop ervaring opgedaan
binnen andere bedrijven. Tevens wordt samengewerkt met diverse kunstenaars en ontwerpers, maar ook met natuursteen-, glas- en metaalbedrijven die voor de uitvaartbranche werkzaam zijn.

In overleg met en naar de wensen van nabestaanden. Veelal op de draaischijf, worden de urnen gevormd. Sommige modellen worden met de hand opgebouwd. De decoraties worden eveneens met de hand gemaakt en aangebracht. Zodoende kunnen alle producten op maat gemaakt worden naar uw wens.

U bent betrokken bij de keuze van een monument na de crematie. Het kan zijn dat u op zoek bent gegaan vanwege het overlijden van een naaste. Of misschien omdat u zichzelf voorbereidt op wat komen gaat. Wat de reden van uw zoeken is, van groot belang is dat er een monument komt, gemaakt en vormgegeven voor die ene unieke mens.

De persoonlijkheid en eigen wensen van de overledene wilt u terugzien in het gedenkteken. Dat kan in de vorm van een urn zijn, maar evengoed een gedenksteen, afsluitplaat voor een urnennis, afdekplaat voor een urnenkelder of een beeld. Een speciaal ontworpen gedenkteken zoals u wenst.

Met toewijding en veel kennis willen wij u graag begeleiden om uw wensen vorm te geven. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Urnen en gedenktekens op maat

Mensenlinq-URNWINKEL. De winkel voor gedenkartikelen