Nieuws

House of Memories, een bron van rust en herdenking

Herdenken doen we al eeuwen lang en iedereen op zijn eigen manier. De één draagt een sieraad van zijn geliefde bij zich, de ander gaat wekelijks op bezoek bij een rustplaats. Er is nu een nieuwe manier van herdenken; herdenken in een speciaal ontworpen omgeving, herdenken in the house of memories.

Het herdenken van uw geliefde was altijd een lastige opgave, de normale columbarium stamt nog  uit de jaren ’70 en ’80 met zijn betonnen ‘rekken’ waarin urnen worden bijgezet. Deze plekken geven vaak geen rustig en beschermd  gevoel om te herdenken. Daarom springt  Concept & Image in samenwerking met ABT en Legend Corporation hier op in en introduceert  ‘House of Memories’.

house of memories

Bron van rust

House of Memories heeft een rustige uitstraling in de vorm van een ei dat verwijst naar de kwetsbaarheid en de cyclus van het leven. Doordat House of Memories op een rustige plek geplaatst kan worden, bijvoorbeeld in een (natuur)park,  is het een perfecte plek om tot rust te komen, te mediteren en om uw geliefde te herdenken. 

Een groter geheel

Bij binnenkomst worden uw zintuigen prettig geprikkeld dankzij  een frisse geur, een zachte lichtbeleving en een natuurlijke omgeving. Op de wanden van het gebouw ziet u niet direct de urnen staan maar afbeeldingen van een landschap, hiermee laat men zien dat de urn net als de mens onderdeel is van een groter geheel. De urnen bevinden zich achter deze wanden.  Met een unieke toegangscode wordt de urn van uw geliefde verlicht.  Niet alleen de urn zelf hoeft in deze ruimte te staan, ook tastbare herinneringen van de overledene kunnen hier worden geplaatst.

house of memories

Teruggreep naar het verleden

In het midden van de House of Memories is een aparte ruimte waar teksten, beelden en muziek van de overledene  afgespeeld kunnen worden. Dit alles op een groot scherm in de ruimte, hiermee kunt u  op een zeer persoonlijke wijze uw geliefde herdenken.
Deze persoonlijke bestanden kunnen op ieder willekeurig moment worden bijgewerkt en zijn alleen toegankelijk met de unieke toegangscode.
 
Realisatie

House of Memories kan worden gebouwd op (natuur)begraafplaatsen , in parken of zelfs op ondiep watergebied. Op dit moment  zijn er reeds gesprekken gevoerd over de mogelijke realisatie op diverse locaties
Naar verwachting zal het eerste House of Memories eind 2016 ontstaan.

Urn “Eternity”

Ronald A. Westerhuis en URNWINKEL.nl rvs urnen

Mijn werk gaat over unieke lijnen, balans en perfecte afwerking.

Voor mijn serie “Eternity” heb ik de vorm zo simpel mogelijk gehouden. Om zo een oervorm maar ook een tijdloos ‘sculptuur’ te creëren.

De verschillende slijppatronen : Grof, zacht of hoogglans staan garant voor een uniek exemplaar en het materiaal, hoogwaardig roestvrij staal, voor een vereeuwiging.

Ronald A. Westerhuis in samenwerking met URNWINKEL.

Het portretbeeld als URN 

 Het portretbeeld als URN. Mensenlinq-URNWINKEL.nl in samenwerking met Roy Greve

Vroeger kende de urn een opschrift of afbeelding, later werd de urn de sokkel met een beeld er op. Nu is er de urn die het verdient om op een sokkel te staan. Van generatie op generatie, een persoonlijke herinnering aan uw dierbare. Op een zonnige familiedag komt Joost Kramer – mede oprichter van de firma URNWINKEL.nl in contact met fijn beeldhouwer Roy Greve. Onder de indruk van zijn werk wordt een vervolgafspraak gemaakt om – zo blijkt later – een bijzondere samenwerking aan te gaan.

“Precies dat geven wat nabestaanden wensen, is waar wij voor staan,” zegt Joost. Zo ontstond het idee dat een  beeld tevens dienst kan doen als urn. In overleg met Roy is dit vanaf nu mogelijk. Roy creëert als enige unieke portretbeelden die het meest overeen komen met beelden zoals deze bij de oude Romeinen werden gemaakt. De hele historie van het gebeeldhouwde portret zoals dat in de Gouden eeuw bestond is min of meer verloren gegaan door het Modernisme.

“Wat van mijn portretbeelden uitzonderlijk is dat ik fijn-realistische portretbeelden vervaardig. Als fijn-beeldhouwer kan ik een fijn-gebeeld-bouwd portret aanbieden. Een fijn-gebeeld-bouwd portretbeeld wordt verder überhaupt niet door anderen gemaakt.”  Aldus Roy.

Bij de portret-beelden gaat het om de fascinatie voor het hoofd als de zetel van de persoonlijkheid. Het werk van Roy Greve drukt zijn behoefte uit om de ziel weer te geven. Daarmee gaat het hem om het mysterieuze van de persoon, om het wezen en het ware te onthullen.

Het laten maken van een portretbeeld is een goede manier om het overlijden van een familielid te verwerken. De nabestaanden komen graag met andere leden van de familie in het atelier langs om het een en ander te bespreken, te verwerken en de geschiedenis los te laten.

De betrokkenheid van de opdrachtgever(s) is essentieel  voor de kwaliteit. Het verhaal, de ervaringen met de overledene is essentieel voor een goed portretbeeld. Hoe meer betrokkenheid van de familieleden en anderen, hoe beter het portretbeeld wordt.  Het is aan de nabestaanden of het beeld tevens dienst mag doen als urn. Deze wordt dan zo gemaakt dat de as van de overleden in het beeld past.

Wanneer u meer informatie wenst kunt u ons contactformulier invullen of ons bellen op nummer +31 858 081 046.

Mensenlinq en URNWINKEL samen in webshop voor nabestaanden 

Toename aantal persoonlijke gedenktekens voor overledenen

Nederlanders willen in toenemende mate een persoonlijk gedenkteken voor hun overleden dierbaren. Mensenlinq en URNWINKEL spelen in op deze trend door hun krachten te bundelen in de webwinkel Mensenlinq-URNWINKEL.nl. Daar kunnen naasten en nabestaanden van overledenen urnen, assieraden en andere artikelen kopen.

Mensenlinq, de website voor naasten en nabestaanden, en URNWINKEL, dat gedenkartikelen verkoopt, zien dat steeds meer consumenten vragen om een gedenkteken voor de overledene zoals hij of zij in leven was. Ook een beeltenis van zijn of haar passie is gewild. Veel gevraagd zijn een Boeddha waarin as kan worden bewaard, een op maat gemaakt assieraad of een persoonlijk sculptuur. Mensenlinq trekt per maand meer dan 840.000 unieke bezoekers en is marktleider in Nederland.

Directeur Jolle Betten van Mensenlinq: ‘’Wij boden al een digitale ontmoetingsplaats voor mensen die iemand hebben verloren, maar wij merkten dat zij veel behoefte hebben aan een fysiek gedenkmonument. Het taboe over dit onderwerp is tegenwoordig veel kleiner. De dood hoort bij het leven. Daarom zijn Mensenlinq en URNWINKEL deze samenwerking aangegaan.’’

De webshop helpt bij het vinden van een tastbare herinnering aan een dierbare, waarbij de wens van de klant centraal staat. Mensenlinq-URNWINKEL.nl biedt het grootste aanbod gedenkartikelen van Nederland. ‘’Dat aanbod groeit nog steeds. We hebben inmiddels duizenden soorten producten, waaronder knuffelurnen, herinneringsbomen, reisurnen en altaars’’, aldus Betten.

Over Mensenlinq.nl
Mensenlinq.nl is een initiatief van de Koninklijke Wegener NV en NDC mediagroep en plaatst elke dag de familieberichten door naar alle sites van Mensenlinq.nl. Daarnaast worden alle actuele internationale, nationale en regionale overlijdensartikelen geplaatst. Op alle artikelen kan men gratis condoleance registers en levensverhalen plaatsen. Mensenlinq.nl is de enige site die familieberichten, nieuwsartikelen en condoleanceregisters op een plaats op het web samenbrengt.