Het vullen van de urn

Vooraf

Het vullen van een urn  vereist een zekere mate van nauwkeurigheid. U bent vrij om te kiezen of u de urn zelf wilt vullen of dit te laten doen door bijvoorbeeld:

Uw uitvaartbegeleider of uitvaartverzorger
U kunt ten alle tijden overleggen met uw uitvaartbegeleider of het mogelijk is dat zij dit voor doen. Hier zijn weliswaar veelal kosten aan verbonden.

Het crematorium
U kunt contact opnemen met uw crematorium om te overleggen of zij de urn willen vullen. Ook hier zijn meestal kosten aan verbonden.

Mensenlinq-URNWINKEL
Natuurlijk kunt u met ons een afspraak maken in de winkel om de urn te vullen.

Afhankelijk van het model kunt u bij het crematorium aangeven of u een asbus of aszak wilt ontvangen. Controleer de urn op beschadigingen voordat u deze vult en/of lijmt.

Vullen

Zorg ervoor dat u de urn op een voldoende groot vel papier en een vlakke ondergrond vult, zodat de overtollige as gemakkelijk bij elkaar geveegd kan worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een platte kwast. In ons assortiment zijn er urnen met schroefdop, deksel en afdekplaatje, die verlijmd kunnen worden. Vooral als u de urn buiten plaatst raden wij u aan deze te verlijmen of te kitten. Voor binnen kunt u een transparante siliconenkit gebruiken. Voor buiten raden wij transparante Poly Max kit van het merk BISON aan. Ecologisch afbreekbare urnen kunnen niet verlijmd worden.

Tot slot

Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor beschadigingen die voortkomen uit het vullen en het verlijmen. Wanneer u vragen heeft over het vullen of lijmen, neemt u dan contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren. Wanneer u de urn liever zelf niet vult, kunt u dit natuurlijk overlaten aan het crematorium of uw uitvaartverzorger.