Boeddha urnen

24 Artikel(en)

Boeddha (Buddha) urnen

zijn urnen in de vorm van een Boeddha. Mensenlinq-URNWINKEL biedt Boeddha urnen in hout, natuursteen, keramiek en brons.

Een Boeddha is iemand die complete en volledige verlichting gerealiseerd heeft. Boeddha verwijst niet naar een persoon, maar naar de hoogste bewustzijnstoestand.

De betiteling Boeddha verwijst naar een niveau van bewustzijn, maar is beslist geen titel.


Met de naam Boeddha wordt vaak de stichter van het boeddhisme aangeduid: Gautama Boeddha. Het woord Boeddha in de taal Pali omvat de begrippen 'de ontwaakte', 'de verlichte' en 'degene met een allesomvattend inzicht'.

Iedereen, man en vrouw, is een Boeddha en heeft de taak zich dit te realiseren. Zie in dit verband ook zelfverwerkelijking. Het Boeddhaschap is iets wat te behalen is door elke vorm van gehechtheden op te geven door in te zien dat deze een illusie zijn en geen deel uitmaken van je Ware Gezicht. Hierbij maakt het niet uit of het iets hebben is, iets doen is, iets kunnen, iets willen, iets begrijpen, een bepaalde rol of zelfbeeld; het vergt vaak grote toewijding gedurende vele achtereenvolgende levens. Bron: Wikipedia

Mensenlinq-URNWINKEL. geeft u graag vrijblijvend advies over Boeddha urnen. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.